Search
Close this search box.

Cijepljenje protiv gripe

Obiteljska medicina

Završili smo s cijepljenjem protiv gripe u sezoni 2023/2024 u našoj ordinaciji. Ako želite, možete se još uvijek cijepiti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Upute za cijepljenje protiv gripe

Cjepivo je besplatno za rizične skupine pacijenata, ali se i svi ostali mogu cjepiti uz plaćanje cjepiva. Ovisno da li imate pravo na besplatno cjepivo ili ćete isto kupiti u vlastitom trošku, na ovoj stranici možete rezervirati termin za cijepljenje ili zatražite privatni recept za cjepivo. 

Više informacija o cjepivu protiv gripe u sezoni 2023./2024. možete pročitati na web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Besplatno cjepivo

Osobe za koje je cijepljenje besplatno su sljedeće:

  • osobe životne dobi 65 godina i starije, štićenici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika (bez obzira na dob, uključujući i djecu), kao i radnici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika
  • osobe, uključujući i djecu, s kroničnim oboljenjima, posebice oboljenjima srca i pluća, a posebno djeca s oštećenom plućnom funkcijom (cistična fibroza, kronična astma, bronhopulmonalna displazija) i s kongenitalnim manama
  • odrasli i djeca s kroničnim bolestima metabolizma (uključujući dijabetes mellitus), kroničnim bolestima bubrega, hemaglobinopatijama i oštećenjem imunog sustava (uključujući HIV infekciju)
  • djeca i adolescenti (6 mj. do 18. god.) na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (radi izbjegavanja nastanka Reye sindroma uz influenzu)
  • zdravstveni radnici
  • trudnice

U slučaju da se neka od osoba za koje je cijepljenje preporučljivo, zbog svog zdravstvenog stanja ne može cijepiti (kontraindikacija), umjesto njih se pod istim uvjetima mogu cijepiti osobe iz njihove bliske okoline, na primjer kućni kontakti (uključujući djecu), osobe koje pružaju kućnu medicinsku njegu i sl.

Postupak za besplatno cijepljenje 

Cijepljenje se provodi u našoj ordinaciji u razdoblju od 06.11. do 30.11. svakog radnog dana tijekom perioda u trajanju od sat vremena (jutarnja smjena: 12-13h, popodnevna smjena: 17-18h).

Kako bismo izbjegli gužve i čekanje te smanjili rizik prijenosa zaraznih bolesti, molimo vas da se naručite na cijepljenje. Najjednostavniji i najbrži način rezervacije je putem online formulara ispod ovog teksta.  Izaberite datum i vrijeme te unesite svoje osobne podatke i pošaljite rezervaciju. 

Dodatne informacije i upute za korištenje online sustava rezervacije pročitajte u Vodiču za pacijente.

U slučaju poteškoća s online sustavom, termin za cijepljenje možete rezervirati telefonskim pozivom na broj 051/600-601.

Cijepljenje uz osobnu nabavu cjepiva

Osobe koje nemaju pravo na besplatno cjepivo, a koje prepoznaju važnost cijepljenja protiv gripe, mogu se cijepiti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo ili u našoj ordinaciji ako osobno kupe cjepivo na temelju našeg liječničkog recepta.

Postupak cijepljenja u našoj ordinaciji uz plaćanje cjepiva

  1. Zatražite izdavanje recepta putem formulara ispod ovog teksta
  2. Primite recept na vašu adresu elektroničke pošte
  3. Kupite cjepivo u ljekarni na temelju recepta
  4. Rezervirajte termin cijepljenja kroz online sustav naveden u postupku za besplatno cijepljenje – iznad

Napomene: Cijena cjepiva iznosi cca. 13-15 € u ljekarni. Usluga izdavanja privatnog recepta i cijepljenja u našoj ordinaciji se ne naplaćuje. Ako želite naručiti reecpt za više osoba, nakon slanja prvog obrasca, osvježite ovu stranicu i ponovno pošaljite obrazac s novim podacima. 

Podaci osobe za koju tražite recept

Na ovu adresu ćemo vam poslati recept.
Ovo polje nije obavezno.

Privole

Korištenjem ovog obrasca prihvaćate da ste upoznati s pravilima privatnosti mrežne stranice www.fiumed.hr