Medicinski botoks

Medicinski botoks

Privatne zdravstvene usluge
Sigurno ste čuli za botoks (botulinum toksin), lijek koji se koristi za održavanje mladolikog izgleda lica. Da li ste znali da se botoks uspješno primjenjuje za olakšanje raznih kroničnih zdravstvenih problema?

Zdravstveni problemi koje u Fiumedu liječimo s botoksom

Bruksizam

Škripanje zubima i stezanje čeljusti u snu ili stresnim situacijama naziva se bruksizam. Osim što uzrokuje oštećenje na zubima, bruksizam može prouzročiti glavobolje te bolnost i osjetljivost žvačnih mišića i mišića lica.

Konvencionalno liječenje bruksizma podrazumjeva nošenje udlaga, psihoterapiju i farmakoterapiju. Primjena botoksa učinkovit je postupak za liječenje bruksizma. Lijek se aplicira lokalno u žvačne mišiće te ih relaksira i zaustavlja pretjerano i nevoljno stiskanje čeljusti, a istovremeno ne utječe na njihovu primarnu funkciju, poput žvakanja hrane.

Hiperhidroza

Hiperhidroza je medicinski izraz za pretjerano znojenje uzrokovano prekomjerno aktivnim žlijezdama znojnicama.

Botoks se koristi za liječenje hiperhidroze. Lijek se ubrizgava ispod površine kože u ciljanim zonama znojenja, a njegov učinak nastupa kroz 5 do 7 dana te traje 9 do 12 mjeseci.

Migrena

Botoks se koristi za liječenje kronične migrene, te djeluje tako da blokira oslobađanje kemikalija (neurotransmitera), uključenih u prijenos signala boli. Primjenom botoksa u području lica, glave i vrata smanjuje učestalost migrenoznih glavobolja te njihov intenzitet.

Sinkinezija

Injekcije botoksa predstavljaju minimalno invazivnu tehniku koja u pacijenata s paralizom lica pomaže u obnavljanju simetrije lica u mirovanju i pokretu.

U kombinaciji s fizikalnom terapijom, botoks može biti osobito koristan, posebice u pacijenata s Bellovom paralizom, djelomičnom paralizom lica i sinkinezijom.

Ordinacija prilagođena Vašim potrebama

  • Termini pregleda isti ili slijedeći dan

  • Pregledi počinju na vrijeme

  • Duži termini pregleda bez žurbe

  • Nalazi u digitalnom obliku

  • Usluga laboratorijskih pretraga

Rezervirajte pregled

Put k zdravlju kreće s prvim korakom