Dr. Ivor Ković u Eduza Showu

Ako kažemo da liječnik nije edukator, negiramo prevenciju koja je još uvijek nešto najbolje u medicini. Bez edukacije nema prevencije. Dr. Ivor Ković

Naš doktor Ivor Ković gostovao je u Eduza video podcastu u kojem voditeljica Višnja Željeznjak intervjuira zanimljive i inspirativne edukatore o tome kako osmisliti, kreirati, promovirati i održati izvrsne poslovne edukacije.

Sažetak i video snimka emisije

Sadržaj je orginalno objavljen na Eduza blogu pod naslovom “Kad edukator ode, dezinformacije kolo vode: dr. Ivor Ković | Eduza Show #47”

Što se događa kada stručnjaci, koji su u izravnom i bliskom kontaktu sa svojim klijentima, prestanu educirati te iste klijente i prepuste ih samima sebi? Svi odgovori i sve lekcije sadržane su u jednoj vrlo specifičnoj branši o kojoj danas pričamo, a to je zdravstvo.

U ovoj epizodi mi poslovni edukatori imamo prilike puno naučiti od vrlo posebnog gosta, liječnika obiteljske medicine iz Rijeke, dr. Ivora Kovića. Njegova zdravstvena ustanova Fiumed među rijetkima koristi moderne tehnologije 21. stoljeća za educiranje pacijenata i komuniciranje s njima.

Dr. Ivor Ković pričao nam je o propuštenim prilikama za edukaciju u zdravstvu, a mi poslovnjaci povukli smo paralele s edukacijama u poslovnom svijetu da bismo bolje razumjeli tko bi, koga, kada i kako često trebao educirati.

O gostu

Ivor Ković je doktor medicine s iskustvom rada u nekoliko europskih zemalja. Autor je niza znanstveno-stručnih radova, ponajviše iz područja hitne medicine i reanimacije. Hrvatska javnost upoznala se s njegovim radom kad je usred najveće svjetske krize zaštitne opreme tijekom pandemije osmislio CroResp, respirator/masku za medicinsko osoblje prenamijenjenu od ronilačke maske. Generalist je, istraživač, edukator i, prema riječima prijatelja, ‘najbolji geek među doktorima i najbolji doktor među geekovima’. Suosnivač je Zdravstvene ustanove Fiumed iz Rijeke koja pacijentima nudi u Hrvatskoj rijetko viđene digitalizirane usluge.

Pogledajte snimku emisije

 1. Uvod u emisiju: Kad edukator ode, dezinformacije kolo vode: dr. Ivor Ković
 2. Predstavljanje gosta: dr. Ivor Ković
 3. Zašto je liječnik ujedno i edukator?
 4. Benefiti educiranja o zdravlju
 5. (Ne)povjerenje u medicinu
 6. Kako dr. Ković ostvaruje dobru suradnju s pacijentom?
 7. Učenje o komunikaciji na fakultetima
 8. Ne čekajte rješenje, pokrenite se!
 9. Distancirani pristup i (dez)informacije
 10. (Iz)borite se za sebe i svoje zdravlje
 11. Tradicija, kultura, sustav, ego…
 12. Različiti pristupi educiranja u Europi
 13. Što i kako rade u Fiumedu?
 14. Pacijenti edukatori: planovi s edukacijama uživo
 15. Edukacije s lokalnim Crvenim križem
 16. Manje kukanja, više rada na mindsetu!
 17. Ljudski pristup za maksimalni efekt
 18. Fiumed planovi za budućnost Fiumed.hr
Objavljeno
Oznake

Što dalje?

Podijelite članak s drugima
Upišite se u naš newsletter
Primite obavijest u Vaš inbox čim objavimo novi članak
Primite obavijest u Vaš inbox čim objavimo novi članak
Istražite druge objave